Scoala Primara


De ce Junior School…

Conceptul s-a dezvoltat pe parcurs. Societatea în care trăim este una competitivă. Pe măsură ce copiii noștri cresc,merg la scoala, ne confruntăm cu alte probleme. Nu mai avem rețeta succesului de pe vremea comunistă prin care o facultate asigura drumul spre o viață liniștită și o pensie sigură. Din nefericire valoarea academică astăzi s-a demonetizat. Ne lovim de neputința tinerilor de a-și găsi un loc de muncă având un număr impresionant de studii și diplome.
Viziunea noastră e simplă. Degeaba le oferim ore nesfârșite de pregătire la română și matematică dacă nu-i pregătim și pentru ce se va întâmpla cu ei după terminarea școlii . 2+2 va face 4 și după 50 de exerciții și după 350. Haideți să facem 100 și după să alocăm timp și pentru alte lucruri care să îi pregătească cu adevărat pentru ce va urma.
Din nefericire copiii noștri nu mai au motivația noastră. Ritmul lor este altul, nu mai functioneza după “așa trebuie”. Cu ei trebuie găsită o alta cale…să prezinți informatia sub formă de poveste, să predai în cel putin 5 din cale 7 metode de memorare. Fiecare are stilul lui, noi trebuie să îl găsim și să-i punem la treabă.

E foarte important să înțeleagă lucrul în echipă și conceptul de voluntariat. Nu trebuie să aștepte o recompensă după orice activitate îndeplinită. Trebuie să invătăm să fim mai buni.
Scoala noastră este acreditată în sistemul de învățământ românesc. Ne ghidăm după curriculum aprobat de Ministerul Învățămăntului. Cadre didactice cu experiență le predau abecedarul asa cum l-am învățat și noi. De aici însă începe cu adevarat conceptual Junior School.
Cu ce se diferențiază Junior School de alte școli?
Printr-un cumul de cursuri, ateliere și cluburi menite să le dea lor, copiilor, o perspectivă corectă asupra a ce le poate oferi societatea în care trăiesc și cum pot profita la maxim.
• Pe măsură ce cresc e din ce în ce mai usor să lucrezi cu ei. Să ajunga încet, încet, la esența lucrurilor pe care ei trebuie să și le însușească.
Informația e mai bogată, mai elaborată, exercițiile de dezvoltare personală prin teatru mai complexe. Își înving temeri, înfloresc. Acum intrăm în cea de-a doua etapă: programul
Junior Bussines.
Le sunt aduse la cunostință noțiuni economico-financiare, de marketing, branding, vânzare și negociere.
Totul sună foarte academic. Pentru ei însă se pune totul în joacă. Ce sunt băncile, banii virtuali și cei reali, se întâlnesc în cadrul unor sedințe de brainstorming și stabilesc ce urmează să facă. unde să meargă, ce să mai vândă, cui, de ce ar dori respectivii să cumpere.
Au un buget de 100 RON pentru 3 luni. În acest timp ei trebuie să cumpere materia primă, materialele pentru ce vor produce. Nu de puține ori la cumpărături se mai strecoară și o ciocolată în coș….Tot ei țin evidența tuturor acestor costuri și încasări. Practic la finalul acestor 3 luni, nu totdeauna rămân cu bani, dar în tot acest timp au urmărit parcursul lor.
Au înțeles valoarea lor.

Participăm si la sesiuni de vânzare – târguri pentru copiii mai puțin norocoși. Anul acesta, în cadrul campaniilor de voluntariat pentru Paște, au strâns fonduri și bunuri pentru copiii din câteva sate din jurul Vasluiului dar și pentru o scoală din Kenia, Hope Academy.

• Ei trebuie să învețe că nu totul se rezumă la recompense. Trebuie să-i învățăm să fie mai buni, mai primitori. Nu costă nimic un gând bun, un zâmbet, o vorbă spusă din suflet. În viață, scopul nostru e să-i învățăm să fie bogați nu numai în conturi dar și în spirit.
Un individ puternic, cu încredere în sine, e tentat să fie mult mai îngăduitor cu semenii săi. El nu are nevoie de părerea celuilalt ca să stie că e bun. Stie pur si simplu.
La Junior School încercăm să-i învățăm că nu există “Nu se poate” ci doar “O să găsesc o soluție”.
• Timpul este scurt. Nu mai avem vreme să cunoaștem cu adevărat oamenii din jurul nostru, motiv pentru care trebuie să învățăm să-i “citim”. La cursurile de Percepție și limbajul corpului am fost uimită cât de ușor înțeleg ei semnele. Mai ușor ca noi adulții. Simțurile lor nu sunt încă alterate. Teatrul și Dezvoltarea Personală prin teatru e la mare cinste la noi. E cea mai potrivită metodă de modelare a comportamentelor neadecvate sau de învingere a temerilor.
• Cunoașterea unei limbi străine mai deosebită e o altă meserie. Din fericire limba engleză e o limbă pe care noi românii o stăpânim. Ca să ai un avantaj trebuie să mai cunoști o limbă. De exemplu, chineza a ajuns o limbă de bacalaureat în Marea Britanie, economia se bazează pe China, de ce să nu le dăm copiilor noștri o unealtă în plus. Aceasta nu este o limbă pe care să o înveți ușor. E nevoie de mai mult timp, iar ei, il au pe tot la dispoziție.
• Sunt multe module care vin în completare. Istoria Artei, care la noi are o metodă de lucru mai neobișnuită, Pastilele de Cultură generală, etc. Muncim mult dar ne place ce facem!

Enjoy this blog? Please spread the word :)